dijous, 19 de maig del 2016

Fútbol




Vagin per davant dues qüestions importants. No intento donar la meva opció per a un hipotètic referèndum, això només els competeix als catalans i tots tenim el dret a decidir sobre el nostre futur polític, es digui forma de govern o autodeterminació.
Només vull parlar de la prohibició d'acudir a la final de futbol amb l'estelada.

Quant menys, hem d'admetre la falta de tacte de les autoritats madrilenyes. Un dels principals arguments és que, la seva exhibició, pot crear violència. La realitat és que la violència, si n'hi ha, l'han creat les pròpies autoritats amb la seva decisió.
A la final de l'any passat, poden parlar que es va xiular a l'himne, però el comportament de les aficions va ser exemplar. Amb estelades o sense, l'afició del Barcelona, penso, ha estat, des de fa anys, irreprotxable.

Deixar que les persones s'expressin lliurement i respectar les seves idees, mai produeix la violència. Prohibir i perseguir els pensaments i els sentiments, evitar, abusant del poder, que els expressin lliurement, que donin curs a les seves emocions, això sí crea violència i, quan va dirigida a tot un poble els porta a sentir-se abandonats.
Només poden aportar l'argument dels dictadors, dels feixistes, dels opressors: Ho fem perquè tenim el poder, perquè volem, perquè esteu sota la sola de les nostres botes, perquè sou súbdits i no ciutadans, perquè un dia vau ser conquistats.

Tinc la lleugera sospita que decisions del PP tan feridores com aquesta, només fan augmentar el nombre de catalans per la independència.
M'agradaria que el Barça mostrés la seva protesta de manera visual, potser a la samarreta podria aparèixer, ben visible, l'estelada.


Finalment som molts els que vivim en aquest lloc que hem donat per cridar Espanya que no ens sentim representats per aquests polítics i que creiem en la llibertat i en la unió dels pobles.

19 comentaris:

  1. Estic bàsicament d'acord amb el que dius, potser no amb que el Barça hagi de fer un gest com el que dius. Trobaria més lògic que es neguessin a jugar per coherència amb la llibertat d'expressió, però tampoc no m'agrada aquesta solució. El Barça és un club esportiu, una empresa privada i nosaltres ens el fem nostre i el veiem a la nostra manera. Representa a molta gent, no només als independentistes, i si bé és impossible no barrejar una mica política i esport, és inevitable, tampoc crec que s'hagi de fer servir la samarreta per fer política.

    A banda d'això, què vol dir que l'estelada genera violència? Ningú que en porti una la farà servir per provocar ni incitar a la violència, i igualment, qui se sent provocat o incitat és el que té el problema, i més quan aquesta ràbia la provoca un tros de drap amb una estrella. No seria millor combatre la ràbia feixista i incontrolada d'aquesta gent? No, perquè el govern i els mitjans ja es preocupen bé d'atiar aquest foc. Són ells que generen la necessitat de violència. Amb un estat així, jo no hi vull tenir res a veure. Efectivament, faran que cada cop més gent no hi vulgui tenir res a veure. Recordem que aquest mateix dissabte hi ha una manifestació neo-nazi a Madrid, autoritzada pel mateix organisme que prohibeix les estelades.

    Per sort, algunes veus han sortit en defensa de la llibertat d'expressió, potser perquè estem en campanya electoral, però alguns polítics, independentment del color, han fet el que havien de fer.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies XeXu. Pot ser que tinguis raó en el que vaig apuntar sobre la samarreta, però és que cabreja molt que sempre s'intenti humiliar als mateixos. Allà, a Barcelona, l'ésser del Barça és normail i ben vist. Aquí, més en els pobles, ens trobem amb menyspreus pel fet de ser aficionat al Barcelona, i de forma oficial sempre es contempla accions que tracten de menys preciar l'equip, quan tot són honors i lloances per l'etern rival. Potser per això demanava un gest de protesta de l'equip.
      Bé un jutge ha fet que es faci marxa enrere, per a mi queda demostrat que s'ha fet sabent que no es podia mantenir legalment, ja que l'únic interès era humiliar, manifestar des de les seves polítiques opressores que aquí manen ells i els que no pensen com ells no tenen res a fer. Potser sigui una decisió pròpia d'una dictadura, mai d'una democràcia.

      Elimina
  2. Respostes
    1. Jugant amb la cèlebre frase, ni se sap ni se l'espera. Només que observant el seu comportament amb la presidenta del Parlament i alguna més, no crec que sigui molt difícil endevinar els seus pensaments.
      Igual està preocupat en com conservar el seu lloc de treball, és clar que li va bé, ja que una de les condicions que se li demana és la inutilitat, i els borbons d'això en saben molt. Gràcies Jpmerch.

      Elimina
  3. No s'hauria de barrejar la política amb l'esport, dit això, la manera més eficaç de fer créixer la violència és prohibint que la gent s'expressi com vulgui.
    Amb respecte, tot hi cap.

    Molt bon dia ... bessets, Alfons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Sa Lluna. Com moltes vegades, aquests polítics quan acusen d'alguna cosa, no reconeixen que ells són els primers i, de vegades, únics que realitzen el que acusen als altres. L'única que ha barrejat política i esport ha estat la senyora delegada, així li ha anat.
      No ha estat només aquesta decisió, al llarg d'aquests anys han estat més d'una i en totes he vist la intenció d'humiliar, de deixar clar que ells són els que manen.
      Bona nit i bessets Paula

      Elimina
  4. Alfonso, ho has descrit molt bé. Podríem afegir-hi més raons, tantes que no hi cabrien.
    Signo, si m'ho permets, el que has escrit tant assenyadament.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Xavier. Malauradament no és una qüestió única, portem ja unes quantes i una cosa que em preocupa molt. Ens han segrestat el poder de decidir, des de l'OTAN no ens han consultat res i, penso, que hauríem d'haver opinat en més d'una ocasió

      Elimina
  5. Jo també penso que ho has explicat molt bé i que és d'agrair un post així des de Topares. Jo també signaria el que has escrit.

    No hi ha hagut mai violència per part dels que lluim l'estelada, per més que han volgut i volgut provocar-la.

    Una abraçada còmplice dels que creiem en la llibertat i en la unió dels pobles.


    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Carme. Ho he fet també per posar de manifest que d'ençà som molts els que pensem en el dret a decidir dels pobles, que no estem d'acord amb aquesta forma de governar pseudo feixista, amb les manifestacions clares del més trasnuitat imperialisme, ni volem conqueridors i colonitzadors.
      Crec en els pobles, en la seva llibertat i en la seva solidaritat.
      Bona nit Carme

      Elimina
  6. Hola, Alfons!
    Estava llegint "La Vanguardia" i pensant a contestar a continuació el teu post. No m'hi havia passat mai una cosa tan "Puntual" De sobte veig una pantalla petita que diu "Urgente" i a continuació això.REDACCIÓN 20/05/2016 15:19 | Actualizado a 20/05/2016 15:38
    El juez ha admitido parcialmente el recurso presentado contra la decisión de la Delegación del Gobierno en Madrid de impedir la entrada a la final de la Copa del Rey de fútbol con esteladas, de modo que los aficionados podrán mostrar banderas independentistas este próximo domingo en el Vicente Calderón.
    De fet jo no llegia res de futbol sinó un greu problema que hi ha aquí a Catalunya amb un virus.

    Bé, parlant del teu post jo també el signaria, Que m'agradat molt. I que tant de bo no haguérem hagut d'arribar a aquesta situació tan tensa i irreal
    Fa anys ja s'hagueren hagut de preguntar el perquè la gent xiula un himne i du banderes independentistes. Així de senzill. Pot ser que llavors haguessin pensat que alguna cosa anava malament. Però les autoritats deien que es feia per "putejar" a la resta dels espanyols. No era ni és veritat, era i és un acte de protesta dins d'un camp de futbol.
    Retirar una bandera que els seus seguidors no en fet cap cosa dolenta no soluciona res. Tu t'imagines a les carreteres, en el Tour de França que cada persona porta la bandera de la seva Regió. Hi ha més de 20, i no compto ni Canada ni el Tibet. Anirà un policia darrera cada un d'ells?. El que si és greu, i aquí hi som tots és que la mateixa delegada, ha autoritzat per aquest dissabte que es manifestin pel centre de la capital espanyola els membres del col·lectiu neonazi Hogar Social Madrid. Aquests sí amb idees que alimenten la xenofòbia i el racisme, amb idees que alimenten la violència.
    Moltes gràcies, Alfons.
    Una abraçada molt gran.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Josep. Quan vaig estar de mestre a Balsareny, saps que em vaig relacionar, sobretot amb partidaris de la independència. Però, era un món molt més escollit, no hi havia tanta conciación a la generalitat de la població.
      Des que van començar els governs del PP s'han anat prenent decisions que per sobre de tot han pretès humiliar i demostrar que la idea de que el poble català independent és un poble sotmès al dictamen de Madrid. Per sobre de totes les consideracions aquest últim intent és l'exemple més clar que només es pretén demostrar que el poder recau a Madrid i tots estem sotmesos a aquest poder imperial.
      Amb aquest tarannà no és estrany que dia a dia augmentin les ànsies d'independència.
      Una abraçada Josep

      Elimina
  7. Ja podem estar tranquils, el jutges a dit que sí a les estelades, ara s'hauran de menjar la prohibició amb patates...Per altra banda hagués resultat divertit veure la creativitat de la gent per fer-les sortir de sota les pedres!!!
    M'ha sobtat que el del PP de Barcelona, no recolzava la prohibició, bé tothom pot tenir un moment de lucidesa...
    Bon cap de setmana, Alfons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies M. Roser. Bé no estiguis molt tranquil·la, si al juny no ho evitem, manant-los al carrer, segur que no trigaran a fer una altra encara més gran, ho de la llibertat d'expressió i el que el poble es manifesti lliurement el porten molt malament, per ells temps passats van ser millors.
      Si, hauria estat graciós, ja que segur que tot i les prohibicions a les grades segur que l'estelada hauria estat present.
      Bon cap de setmana per a tu també.

      Elimina
  8. el que no acabo d'entendre és com personatges que estan en el poder i exerceixen el seu dret a posar normes siguin tant curts com per anunciar coses que saben des se un principi que no arribaran enlloc. Potser el rere fons de tot és aixecar molta polseguera per no deixar veure altres problemes més urgents.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Joan. Saps per a mi que sabien que no era una decisió totalment legal. Aquestes actituds les he vist moltes vegades, només pretenen humiliar, com si et diguessin que només vius perquè ells t'ho permeten, existeixes perquè et donen permís, en resum que són els amos, els putos amos que deia el Guardiola.
      El pitjor és que ara al juny no aprofitarem per enviar-los a passeig.

      Elimina
  9. Doncs si....
    s'han lluit un cop mes

    bona nit, Alfons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies amiga Sargantana. Si, es porten lluint força temps, però sembla que tenen alguna llum especial, ja que no hi ha manera que es vagin a casa, fem tot el possible per veure si al final al juny ens podem treure de sobre aquest llast.
      Bona nit Angels

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...