dimarts, 21 de juliol del 2015

QUEDEM AL ZURICH?


Tenia molta il·lusió amb la sortida del llibre: "Quedem al Zurich?". Encara que al final no participés en el projecte, el poder anar llegint les diferents col·laboracions i veure com s'anava completant el pla, em feia partícip d'alguna manera del objectiu final.
Quan vaig rebre l'exemplar vaig sentir una satisfacció especial, dins hi havia els relats de la majoria dels meus amics blocaires. Amb unes quantes estones vaig devorar el seu contingut i la veritat, al final, vaig tenir la sensació que valia la pena el temps invertit en la seva lectura.
Com sempre, uns t'agraden més que altres, però aportacions tan diverses li donen una riquesa al conjunt pel que tots us heu de sentir orgullosos/es, començant pels coordinadors/es del treball. Poesia, prosa, vivències més personals, més fictícies, textos més o menys literaris, més o menys anecdòtics ... Tot hi cap i tot té lloc en aquest volum amb la conseqüència de ser una lectura alegre i amena.
En acabar un text sents la necessitat i la curiositat de començar-ne un altre, comprovar com un nou bloguer respon a la pregunta en qüestió:  Quedem al Zurich? Dins el mateix pots jugar a endevinar la visió de l'autor de la mateixa ciutat, com se sent dins d'ella, quina Barcelona busca, amb quines idees arriba al local, la seva freqüència d'assistència a aquest, on se sent millor, en un local més tradicional o més modern i divers. Amb tot vull dir que la seva lectura ens porta a un viatge intercultural i divers que ens aporta un patrimoni cultural i emocional meravellós. Quan acabes tens la sensació que és un llibre que resisteix diverses lectures i segur, que en cadascuna d'elles, trobaràs alguna cosa nova, et cridarà l'atenció un nou descobriment. A les seves pàgines es desglossa un llenguatge exigent i ric, dinàmic i atraient. 
Només reiterar que ha estat un plaer llegir-lo en aquests tres o quatre dies, acompanyat pel silenci del meu petit poble i bressolat per la suau brisa dels matins.

Felicitats, a tots i a totes!

20 comentaris:

  1. Moltes gràcies per la part que em toca...I tens raó, n'hi ha per tots els gustos i de tots colors...
    Bon vespre, Alfonso.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies M. Roser. He passat moments molt agradables llegint el llibre. Ha estat un encert la iniciativa.
      Petonets

      Elimina
  2. Estic contenta que t'hagi agradat. Sé que ho has celebrat com tots noltros.

    Gràssis, nin!
    Bessets. :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Sa Lluna. Saps que ho he celebrat com si hagués participat de ple en el projecte i que he gaudit amb la lectura.
      Bessets literaris

      Elimina
  3. Compartim la il·lusió per aquest llibre i t'agraeixo, com crec que faran la resta de participants, que en parlis com ho fas, amb tan d'afecte. I celebro molt que t'hagi agradat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Carme. El fet d'anar veient com es completava el projecte ha fet que el mirés com si fos meu. El posar-li cara als autors de moltes col·laboracions li ha afegit aquest grau d'afecte del qual parles. Tot unit fa que el vegi amb molta il·lusió i afecte.
      Una abraçada

      Elimina
  4. Encara estic esperant que arrbi, però ara ja està en camí. Estic content d'haver participat en un nou recull blogaire, ja serà el segon per mi, i són petits tresors que compartim tots els de per aquí. M'agrada veure que no només som els participants qui en gaudim, m'alegra que t'hagi agradat, gràcies per parlar-ne!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies XeXu. El projecte és bonic des del principi i al mirar els resultats encara més. També m'alegra veure com sou tot un grup que esteu disposats a participar de qualsevol iniciativa. Així que no em queda més que felicitar-os.
      Una abraçada

      Elimina
  5. Jo també l'estic llegint i trobo que té molt de nivell. No hi ha res que desentoni, i algunes entrades són molt brillants.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Helena. Totalment d'acord amb tu i quan arribes al final et queda la sensació que no et faria res continuar llegint.
      Una abraçada

      Elimina
  6. Jo em sento molt identificat amb tots vosaltres, i la veritat és que quasi no queda gaire cosa per afeixí, després del que diu l'Helena i tu. Felicitar-vos de tot cor. Heu fet una gran feina, una meravellosa gran feina.

    Per molts anys a tots.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Josep. La veritat que un cop vist el resultat queda molt bonic i ha valgut la pena tota la feina que han fet. Records per Balsareny.
      Una abraçada

      Elimina
    2. Gràcies Josep. La veritat que un cop vist el resultat queda molt bonic i ha valgut la pena tota la feina que han fet. Records per Balsareny.
      Una abraçada

      Elimina
  7. gràcies Alfons , jo en tinc un text curtet , fa molta il·lusió a que si? a veure si pots ser-hi el dia 3 de setembre

    ResponElimina
  8. Gràcies Effree. M'encantaria acompanyar-vos però aquests dies estaré gestionant els últims papers definitius de la meva jubilació. Tens raó, el publicar un llibre teu ha de ser extraordinari, però el participar en un projecte comú també té un sabor especial.
    Una abraçada

    ResponElimina
  9. Moltes gràcies per la teva amistat a distància Alfonso.
    La sentim molt propera. Amable i generosa.
    I gràcies també per la lectura i la bona crítica que en fas.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Xavier. Vaig gaudir molt de la trobada que vam tenir a Barcelona. Llàstima que no poguessis estar, és un plaer sentir-se part d'un grup de gent que a partir dels seus escrits i de la seva amistat t'aporten tant.
      Una abraçada

      Elimina
  10. Hola Alfonso, no et puc donar les gràcies perquè no vaig participar, però jo també m'ho he passat molt bé llegint tot el que han escrit i patit els nostres amics blogaires.
    I bé, a aprofitar el silenci i la suau brisa dels matins del teu poble, que segur que després minva. Una abraçada.

    ResponElimina
  11. Gràcies Teresa. Al suau estiu de Topares no t'he pogut contestar per estar fora de conexio. Serveixi aquest moment que he vingut a Almeria per enviar-te una abraçada

    ResponElimina
  12. Amb molts mesos de decalatge et dono les gràcies i m'alegro que t'ho passessis bé amb el Zurich, per a mi ha estat molt especial, i per a tots! Abraçada

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...